2009. március 22., vasárnap

Kedves Sztancsik Peti!

A pálinkát kizárólag gyümölcsből készítem, az idei bogyózott szőlőből készült. Nem biztos, hogy ez törköly, mert abban a csutka is benne van. Mivel a must cukorfoka 20 volt, önmagában is elegendő. Egyébként sem szoktam cukrot hozzáadni, azt hiszem, ez a pesti Dohány utcában kóser pálinkaként lehetne hasznosítható. Egyébként mintegy 10 %-nyi más gyümölcs jót tesz a törkölyben, mert elnyeli a durvább illatokat és ízeket. Ez már szeszkémia, nem gyötörlek vele.
Kénsavas hordó biztosan létezik, de én 50 l-es üvegballonban tartom. Természetesen szívesen megkínállak, ha erre jársz! Szerintem a pincében adódik erre a legjobb lehetőség. Ott még néhány trükköt elmondanék!

TB

Nincsenek megjegyzések: